Zöldséges hal batyuban sütve

Az utóbbi hónapokban igyekszünk több halat enni, hiszen remek fehérje forrás, ráadásul szeretjük is (nem mellesleg magas omega 3 tartalma miatt fontos nekünk az edzések-izomépítés miatt is).

Hozzávalók:
 
  • 2-3 szelet tőkehalfilé (nyilván a friss hal a legegészségesebb, de jobb híján Aldiban szoktuk venni, jó ár-érték arányban van)
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 kis cukkini (ma kihagytam, mert Dave nem szereti, megkegyelmeztem neki) :)
  • 1 lilahagyma felkarikázva
  •  2 gerezd fokhagyma
  •  fél citrom leve
  • Himalája só
  • frissen őrölt színes bors
  • fél csokor petrezselyem
Elkészítés:

A halat megmostam, alufóliára tettem a szeleteket egymás mellé, majd megsóztam és megszórtam frissen őrölt színes borssal. Meglocsoltam citrommal, rátettem a reszelt/tört fokhagymát, felaprított petrezselymet (az eredeti recepttel ellentétben nem szoktam pácot készíteni, nincs ennyi időm) :) A zöldségeket (répa és cukkini) burgonyahámozó segítségével vékony csíkokra szoktam vágni, de ma csak répát készítettem és karikáztam. Az új lilahagymát szeletekre vágtam és azt is rátettem. Az alufóliát jól becsomagoltam, hogy a hal által eresztett víz ne jöjjön ki belőle. A recept 15 eprc sütést ír, de én legalább 25ig sütöm, majd miután kinyitom a batyut, még sütöm min. 20 percig (ez már ízlés kérdése, én szeretem, ha nem "sápadt" egy étel).
Köretként kókusz zsíron párolt brokkolit és kelbimbót készítettem (pici só és grill fűszerkeverék kíséretében).
Tényleg nagyon könnyű étel, leírni sokkal bonyolultabb volt :) Nagy sikere van nálunk, minden héten elkészítem egyszer.
Jó étvágyat!

Szeretettel: Andici
 

Eredeti recept: https://www.ritakonyhaja.hu/etlap/halak-tenger-gyumolcsei/2105-zoldseges-lepenyhal-batyuban-sutve-recept.html

Nagyon szeretem ezt az oldalt, Rita szuper és különleges, de mégis könnyen elkészíthető finomságokat készít, ajánlom mindenkinek!

 

Photo by Andici