Sonkás tükörtojás pirított jégsalival
A megmosott jégsalit összetépkedjük és egy evőkanál kókusz zsíron (én most lenmagolajat használtam) megpirítjuk, rászórunk magkeveréket (szezám és lenmag) tetszőleges mennyiségben. Csak pár perc kell neki, de tényleg érdemes kipróbálni, zseniális íze lesz a salinak, egészen különleges. Ezúton is köszönöm Hajninak, aki megismertette velem ezt az elkészítési módot :)
A megpirított salit kitesszük tányérra és jöhet a sonka-tükörtojás kombó. Egy evőkanál kókusz zsíron vagy lenmag olajon megpirítunk 3 vékony szelet sonkát (Aldiban szoktam venni, nehéz feladat, de lehet találni cukormenteset! nem fogom fel, miért kell a felvágottakba is cukrot tenni, de ez egy külön sztori), pár perc elég neki és ráütünk egy-két tojást. Pici só-frissen őrölt tarka bors. Ezt is a tányérra tesszük. Vágunk mellé zöldségeket, ami éppen van otthon: paprika, pari, ubi, hagyma (szoktam még retket, oliva bogyót). Mehet mellé mozzarella vagy feta, rá a salira.
Tökéletes fehérjedús vacsi és persze egészséges, tápláló is.
Jó étvágyat! :)
Szeretettel: Andici
Photo by Andici