Csirkés tortilla (gluténmentes,paleo)

Ez a kajcsi annyira szép, annyira ízletes és még alakbarát is, úgyhogy muszáj megosztanom veletek :)

Számunkra tökéletes vacsi, hiszen a tortilla lisztmentes és estefelé már igyekszünk minimális vagy nulla szénhidrátot bevinni.

(Megmondom őszintén, nálam ez hangulat függő is, de Dávid következetesebb ebben a kérdésben.)

Tényleg gyorsan elkészíthető és kiadós, laktató étel, mégis minimális ch tartalma van.

Hozzávalók a tortilla lepényhez:

 

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 1 ek kókuszzsír
  • 15 dkg csirkemell filé (apró kockákra vágva)
  • 1 gerezd fokhagyma (összenyomva)
  • só, bors, majoranna (ízlés szerint)
  • zöldségek tetszés szerint, nálam most: paradicsom, jégsaláta, újhagyma, kaliforniai paprika apró darabokra vagdosva (lehet többféle színű-sárga,zöld, nekem most csak piros volt itthon), mehet bele akár kígyóubi is
  • öntet: majonéz, mustár, oliva olaj (kb. fél dl)

Elkészítés:

1. )  A tortilla lepényhez a tojást, a vizet, a sót és a borsot tálba tesszük, villával elkeverjük, majd mehet bele a tápióka keményítő és az  útifű maghéj is. Az egészet csomómentesre keverjük, amennyire csak lehetséges.

Egy nagy méretű, lapos tepsit kibélelünk sütőpapírral és egyenletes, vékony rétegben ráöntjük a masszát.

190 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 15 percig.

Rugalmas, jól tekerhető lepény lesz belőle. Nekem az egyik széle kicsit megpirult, ropogós lett, ezt letörtem és elrágcsáltam :)

 

2.)  A töltelékhez a kókuszzsíron megpirítjuk a felkockázott csirkét, hozzáadjuk a fokhagymát, sót, borsot és a fűszereket.

Az öntetet kis tálban elkészítjük. Simán csak beleöntünk oliva olajat, mustárt és majonézt (ezek mennyiségét nem mértem, de a majonéz kb 3x annyi, mint a mustár).

Az elkészült öntettel bekenjük a megsült, kihűlt tortillánkat. Erre tesszük a felaprított zöldségeket, majd mehet rá a pirított csirkénk is. Ezután szorosan feltekerjük, kettévágjuk, fóliába tekerjük és már ehetjük is :)

El tudok képzelni még egy kis fetát és/vagy olivabogyót is beledarabolva, így egy picit görögös hangulata lesz :)

Szeretettel: Andici