Sós magos rudak (gluténmentes)

Hozzávalók:

  • 130 gr Diawellness lisztkeverék (50% ch csökkentett)
  • 100 gr köles liszt
  • 130 gr rizsliszt
  • 80 gr hajdina liszt
  • 200 ml tej
  • 100 ml víz
  • csipetnyi szódbikarbóna
  • 1 ek kókuszolaj
  • 1 tk Himalaya só
  • 1 felvert tojás a kenéshez + magkeverék vagy reszelt sajt

Elkészítés:

 A tészta hozzávalóit összegyúrtam (eredeti recept szerint 1 órát kellene keleszteni, de mivel élesztőt nem használtam, ez a lépés kimaradt). Kinyújtottam a tésztát kb. 1 cm vastagságúra és megkentem a felvert tojással (maradékot felhasználtam egy másik sütihez, kétfélét csináltam egyszerre), majd megszórtam magkeverékkel (lehet reszelt sajttal is). Pizzavágóval feldaraboltam kb 1 cm széles csíkokra, hosszúsága ízlés kérdése (én a kisebbeket szeretem). Sütőpapíros tepsire rakosgattam (én nem pihentettem). Előmelegített sütőben (180 fokon) kb. 20 perc alatt megsütöttem.

Egyszerű, gyors, egészséges és paleo nasi :) Én szándékosan gluténmentes paleo és ch csökkentett lisztekből készítettem, az eredeti recept másképp szól. Mivel paleot szerettem volna, így kimaradt a búzasikér is, de nem hiányzott, bőven elég a szódabikarbóna (én ezt használom élesztő helyett, nekem ez vált be a könnyebb emésztés miatt).

Szeretettel: Andici

Eredeti recept: https://fittkonyha.info/grissini/

Photo by Andici