Sós magos rudak (gluténmentes)
Hozzávalók:
- 130 gr Diawellness lisztkeverék (50% ch csökkentett)
- 100 gr köles liszt
- 130 gr rizsliszt
- 80 gr hajdina liszt
- 200 ml tej
- 100 ml víz
- csipetnyi szódbikarbóna
- 1 ek kókuszolaj
- 1 tk Himalaya só
- 1 felvert tojás a kenéshez + magkeverék vagy reszelt sajt
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrtam (eredeti recept szerint 1 órát kellene keleszteni, de mivel élesztőt nem használtam, ez a lépés kimaradt). Kinyújtottam a tésztát kb. 1 cm vastagságúra és megkentem a felvert tojással (maradékot felhasználtam egy másik sütihez, kétfélét csináltam egyszerre), majd megszórtam magkeverékkel (lehet reszelt sajttal is). Pizzavágóval feldaraboltam kb 1 cm széles csíkokra, hosszúsága ízlés kérdése (én a kisebbeket szeretem). Sütőpapíros tepsire rakosgattam (én nem pihentettem). Előmelegített sütőben (180 fokon) kb. 20 perc alatt megsütöttem.
Egyszerű, gyors, egészséges és paleo nasi :) Én szándékosan gluténmentes paleo és ch csökkentett lisztekből készítettem, az eredeti recept másképp szól. Mivel paleot szerettem volna, így kimaradt a búzasikér is, de nem hiányzott, bőven elég a szódabikarbóna (én ezt használom élesztő helyett, nekem ez vált be a könnyebb emésztés miatt).
Szeretettel: Andici
Eredeti recept: https://fittkonyha.info/grissini/
Photo by Andici