Ropogós sajtos rúd (ch csökkentett)
Hozzávalók egy kisebb adaghoz (kb. 33 kisebb rúd lesz belőle):
- 100 g DW ch csökkentett liszt
- 100 g zsírszegény túró
- 50 g reszelt sovány sajt (pl. ementáli, mert az keményebb, könnyebb reszelni)
- késhegynyi szódabikarbóna
- 1 tk. só
- kb 1 evőkanál kefir (összeállításkor még teszünk hozzá)
Ezenkívül a szóráshoz, kenéshez:
- tojás (kb. egy tojásnak a fele, a maradékot tehetjük rántottába; én most a kenyerem tetejére kentem, közben azt is készítettem)
- 30 g reszelt sovány sajt
- magkeverék
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, annyi kefirt adunk hozzá, hogy rugalmas, nyújtható tésztát kapjunk. Kinyújtjuk. A tojást villával felverjük, kevés sót, borsot keverünk hozzá, megkenjük vele a tésztát. Egyik felét megszórjuk a reszelt sajttal (kicsit rányomkodjuk), a másikat pedig magkeverékkel. Pizzavágóval (vagy késsel) csíkokra vágjuk (kb. 1 cm széles) és 180 fokos sütőben ropogósra sütjük (20-25 perc).
Kíváncsi voltam, milyen lesz a végeredmény, mivel semmilyen zsíradék nem volt benne. De a túró, a kefír és a sajt zsírossága elegendőnek bizonyult :) Nagyon finom lett, ajánlom mindenkinek, aki gyorsan elkészíthető, fitt nasira vágyik! Így, ch csökkentett lisztből készítve abszolút alakbarát :)
Szeretettel: Andici
Photo by Andici