Ropogós sajtos rúd (ch csökkentett)

Hozzávalók egy kisebb adaghoz (kb. 33 kisebb rúd lesz belőle):

  • 100 g DW ch csökkentett liszt
  • 100 g zsírszegény túró
  • 50 g reszelt sovány sajt (pl. ementáli, mert az keményebb, könnyebb reszelni)
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 1 tk. só
  • kb 1 evőkanál kefir (összeállításkor még teszünk hozzá)

 

Ezenkívül a szóráshoz, kenéshez:

  • tojás (kb. egy tojásnak a fele, a maradékot tehetjük rántottába; én most a kenyerem tetejére kentem, közben azt is készítettem)
  • 30 g reszelt sovány sajt
  • magkeverék

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, annyi kefirt adunk hozzá, hogy rugalmas, nyújtható tésztát kapjunk. Kinyújtjuk. A tojást villával felverjük, kevés sót, borsot keverünk hozzá, megkenjük vele a tésztát. Egyik felét megszórjuk a reszelt sajttal (kicsit rányomkodjuk), a másikat pedig magkeverékkel. Pizzavágóval (vagy késsel) csíkokra vágjuk (kb. 1 cm széles) és 180 fokos sütőben ropogósra sütjük (20-25 perc).
Kíváncsi voltam, milyen lesz a végeredmény, mivel semmilyen zsíradék nem volt benne. De a túró, a kefír és a sajt zsírossága elegendőnek bizonyult :) Nagyon finom lett, ajánlom mindenkinek, aki gyorsan elkészíthető, fitt nasira vágyik! Így, ch csökkentett lisztből készítve abszolút alakbarát :)

Szeretettel: Andici

Photo by Andici