Frappuccino (frissítő jegeskávé)

 Hozzávalók:

  • 1 adag kávé
  • 2,5 evőkanál erythritol (nyírfacukor/xilit/méz esetén kb fele mennyiség is elegendő)
  • 1,5-2 dl kókusztej/laktózmentes tej (paleo diétázóknak vagy tejérzékenyeknek)
  • 1 tesákanál őrölt fahéj
  • 1 rúd vaníliarúd kikapart magjai vagy pár csepp vanília aroma
  • 1 bögre jégkocka
  • tetejére: cukrozatlan kakaópor (mostanában karobport használunk, nagyon fincsi és egészséges) + aki szereti, tehet rá tejszínhabot is (ebből is kapható cukormentes), én speciel nem szeretem
Elkészítés:
 
Főzünk egy adag kávét és megvárjuk, míg kihül. A hozzávalókat egy hosszú, keskeny korsóba tesszük és botmixerrel összekeverjük. Készíthetjük turmixgépben vagy robotgépben is, de nekem most nem volt kedvem elővenni, majd utána szétszedni, elmosni :)
Miután elkészült, átöntöttem egy nagy pohárba, szórtam rá kakaóport és egy szívószál segítségével elkortyolgattam. Nem túlzás: isteni élmény! Azt hiszem sűrűn fogok ilyet készíteni a nyáron, mivel nagyon szeretem a kávét, viszont ilyen melegben nem kívánom hagyományosan; na persze, a reggeli meleg kávé nélkül még nyáron sem indul el a napom, ez rituálé :)
Egészségetekre!

Szeretettel: Andici

Eredeti recept: https://trollakonyhamban.blogspot.no/2014/06/frappuccino-nyari-frissito-jeges-kave.html


Photo by Andici