Túrórudi muffin (gluténmentes)

Tésztához:
 
  • 4 ek hajdina liszt
  • 4 ek rizsliszt
  • 2 ek natúr holland kakaópor (lehet karobpor is, de abból elegendő 1 ek)
  • 2 ek nyírfacukor
  • 4 ek tejföl
  • 2 tojás
Szilikonos muffin sütőformába kanalaztam a felét, majd rá a túrókrémet és a tetejére a tészta másik felét.

Túrókrém:
 
  • 250 gr zsírszegény túró (Aldi)
  • 1/2 citrom felének a leve
  • 4 tk nyírfacukor
  • 4 ek natúr joghurt
  • 1 tk. vanília aroma (nekem most 1 cs vaníliás cuki volt)
180 fokon sütöttem kb. 25 percig.

El tudok képzelni még a túró mellett pici lekvárt, mandulát, mogyorót, aszalt gyümiket vagy akár mákot a túróba keverve, esetleg apróra vágott gyümi darabokat, fahéjat, csoki darabkákat vagy csokimázat/mandula szeleteket a tetejére.
Érdemes kipróbálni többféleképpen, az alap recept nagyon jó :)

Szeretettel: Andici
 

eredeti recept: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=179841708889213&set=a.169552116584839.1073741840.167044646835586&type=3&theater

Photo by Andici