Fitness zserbó (gluténmentes)
Hozzávalók:
- 20 dkg darált dió
- 100 gr DW ch csökkentett liszt
- 1 csipet szódabikarbóna
- 8 dkg kókuszolaj
- 2 evőkanál méz
- 2 dl tej
- pár csepp vanília aroma
összeállításhoz:
- 10 dkg aszalt sárgabarack
- 2,5 dl baracklekvár
- 7 dkg darált dió
a csokoládéréteghez:
- 5 dkg kókuszolaj
- 4 ek karobpor (cukrozatlan kakaópor is lehet)
- 4 dkg méz
- páp csepp víz
Elkészítés:
A diót, a lisztet és a szódabikarbónát összevegyítjük. Hozzáadjuk az olvasztott kókuszolajat, a mézet, a tejet és a vanília aromát. Összekeverjük, majd félretesszük kb. 1 órára. Az aszalt sárgabarackot felaprítjuk, ezután forró vizet öntünk rá, és hagyjuk felpuhulni. Amikor a tészta már kenhető állagú, a tepsibe sütőpapírt teszünk és a tészta 1/3-át belesimítjuk. Ezt megkenjük fél adag lekvárral, majd megszórjuk a dió és a leszűrt aszalt barack felével. Erre rétegezzük – kanállal pöttyözve – a megmaradt tészta felét, amit 2 villa segítségével nagyon óvatosan elsimítunk (vagy spatulával). Rákenjük a maradék lekvárt, megszórjuk a fél adagnyi darált dióval és aszalt barackkal. A megmaradt tésztát a diós rétegre pöttyözzük, óvatosan eloszlatjuk, és egy spatulával elsimítjuk a felületét. 150 fokos sütőben 40 percig sütjük. Amikor a tészta langyosra hűlt, elkészítjük a tetejére a csokoládéréteget. Felolvasztjuk a kókuszolajat, majd hozzákeverjük a mézet, a karobport és pár csepp vizet teszünk hozzá, ha túl sűrű. A zserbó tetejére simítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Nálunk nagy kedvenc, rendszeresen elkészítem, mindig nagyon hamar elfogy (lehet, hogy dupla adagot kéne készítenem)
:)
Szeretettel: Andici
Eredeti recept: https://kifoztuk.hu/
Photo by Andici