Fitt narancsos-diós muffin

Hozzávalók piskótához:
 
  • 1 tojás
  • 8 teáskanál hajdinaliszt (gondolom, bármilyen mással is működik, én igyekszem a gabonákat kerülni és helyettük magliszteket használni)
  • 1 tk. útifű maghéj
  • 2 tk. zsírszegény kakaópor (mi mostanában karobport használunk, nagyon fincsi és egészséges)
  • 2 tk. eritrit
  • 2 narancs
  • 1/2 tk. szódabikarbóna
  • 1 ek. bio almaecet
Krémhez:
  • 45 gr darált dió
  • 55 gr darált mák (nem volt elég dió itthon, így mákkal egészíttem ki)
  • 1 tk. útifű maghéj
  • 1 kis narancs
  • 5 ek. natúr joghurt
  • kb. 1,5 evőkanál méz (én mézcsurgatóval csináltam)
  • kicsi víz, amennyivel krémessé tudjuk turmixolni (kb. 1 dl)
Elkészítés:
 
A piskóta összetevőit összeturmixoljuk, majd a szilikonos muffin forma aljára kanalazunk belőle 1-1 kanállal, erre jön a krém (amit előzőleg szintén összeturmixoltunk, és egy picit állni hagytuk-én nem hagytam), végül újra piskóta réteg.
180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük, majd csokimázzal leöntjük.
 
Csokimáz:

51 gr étcsoki (fruktózos, Aldiban kapható;miért ennyi mennyiség?! ennyi volt itthon, de elég lett) pici vízzel és kb 1 tk. kókuszzsírral vízgőz felett olvasztottam.

Nagyon finom és egyszerű nasi, ajánlom mindenkinek! Tetejére egy-egy aszalt áfonya szemet tettem :)

Tipp: nekem bevált, hogy a muffin formákat a lyukacsos pizzasütő tepsire teszem, így kapnak levegőt is és nem égnek le és sütőpapír sem kell hozzá (korábban rácsra tettem, de sokszor kifolyt, ahogy eldőltek)

Szeretettel: Andici

eredeti recept: https://www.dietas-etelek-webshop.hu/dietas_receptek_szafi_ajanlasaval/paleo_dios_muffin


Photo by Andici