Eperdzsemes brownie torta

Egy számomra nagyon kedves személynek készítettem ezt a tortát a szülinapjára. Annyira fincsi lett és gyorsan elkészült, hogy ezt még biztosan sokszor meg fogom ismételni :)

Hozzávalók:

10 dkg olvasztott vaj, 3 púpos evőkanál kakaópor (nem cukrozott), 16 dkg barna cukor (lehet nyírfacuki/xilit/eritrit), 1 teáskanál vaníliás cukor (mivel ebből nem láttam még cukormenteset, inkább vanília aromát használok), 1 tojás enyhén felverve (én most nem vertem fel), 1,2 dl tej (tejszínt használtam, mert tej éppen elfogyott), 7 dkg graham- liszt (rozslisztet használtam), 1/4 teáskanál sütőpor (kb. egy lapos teáskanálnyit tettem bele)

A tetejére:

3 evőkanál házi eperdzsem (nekem most gyümicukis volt, bármilyen lekvárt használhatunk), 5 dkg 65% kakaótartalmú étcsoki durvára törve (én ehelyett apró csokigolyókat szórtam a tetejére, Svájcból kaptam), mandulaforgács

Elkészítés:


Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Kenjünk ki vékonyan vajjal egy 20x20- as formát (én torta formát használtam és csak az aljára tettem sütőpapírt). Egy közepes méretű tálban keverjük simára az olvasztott vajat, a kakaóport, majd adjuk hozzá a kétféle cukrot és a tojást. A lisztben keverjük el a sütőport, majd a tejjel váltakozva keverjük ezt is a masszához. Öntsük az egészet az előkészített formába, majd 25-30 percig, illetve tűpróbáig süssük.
A dzsemet botmixerrel, vagy egy villával egyneműsítsük (ezt én kihagytam, simán rátettem és elkentem).
Vegyük ki a sütit a sütőből, kenjük a tetejére a dzsemet, szórjuk meg a durvára tördelt csokival és a mandulaforgáccsal, majd 3 percre toljuk vissza a sütőbe. A csoki picit megolvad, a mandulaforgács pedig szépen meg fog tapadni rajta. A formában hagyjuk kihűlni, majd egy kis időre dugjuk be a hűtőbe, hogy a csoki is megdermedjen (én ezt most kihagytam idő szűkében, így is szuper lett).

Tényleg nagyon egyszerű és isteni finom süti, mindenkinek ajánlom :)

Szeretettel: Andici

Eredeti recept: https://www.ritakonyhaja.hu/nassolda/egy-tepsi-sutemeny/3012-eperdzsemes-brownie-recept.html

Photo by Andici