Csokis superfood Andici módra

Hoztam Nektek egy különlegesen finom, szupertápláló superfood nasit :)

Az alapelvemet már ismeritek: "egyszerűen, gyorsan, egészségesen, fitt, reform ételek"

Természetesen ez a süti is ebben a szellemben készült, kiegészítve első osztályú, 100% bio, organikus összetevőkkel.

Az alap recit Lénárt Gittától tanultam a Nyersétel Akadémia által szervezett Nyersétel készítő tanfolyamon

(bővebb info: https://www.facebook.com/nyersetelakademia/?pnref=lhc), de persze most is a saját ízlésemre szabtam, némi módosítással

a reci a következő:

 

Hozzávalók alaphoz:

  • 2 tojás 80 g étcsoki (90%-os Wawel-t használtam) 50 g olvasztott kókuszolaj 20 g kakaópor 40 g zabpehelyliszt 1 tk sütőpor kb. 35 g Diawellness négyszeres erejű édesítő kb. 3-4 ek tej

    Read more at: https://fittkonyha.info/csokis-sajttorta/
    Ez egy másolt tartalom a https://FittKonyha.com weboldalról.
    kb. 50 gr bio kókuszreszelék (ezt fokozatosan kell adagolni a masszához, gyakorlatilag a süti állagát állítjuk be vele, eredeti reci 150 gr-ot írt, de nekem az nagyon soknak tűnt)
  • 150 gr tört dió/mandula (direkt nem darált, mert fontos, hogy darabos legyen, ez adja az alap tartását, ezért mozsárban törtük durvára)
  • 200 gr magozott datolya beáztatva
  • 2 evőkanál kakaópor (100% bio organikus kakaópor Planetbio: https://www.planetbio.hu/cacao-chocolates/planetbio-organikus-zsir-csokkentett-kakaopor-100-bio.html)
  • őrölt fahéj ízlés szerint
  • csipet só
  • kb. 10 ml vanília aroma
  • pár csepp étkezési bio citromolaj (reszelt citromhéjat nem javaslom, mivel lehet rajta vegyszer és egyéb szennyeződés, ami nem lemosható, helyettesítésére tökéletes megoldás a bio citromolaj)

Hozzávalók töltelékhez:

  • cukormentes aszalt vörös áfonya beáztatva (bio boltban kapható kimérve, a zacsis verziók ált. cukrozottak), mennyisége azon múlik, milyen vastag réteget szeretnél az alapra tenni (nálam most kb. 150 gr volt)

Hozzávalók csoki réteghez:

A folyamat a datolya és a vörös áfonya beáztatásával indul, kb. 2-3 óra kell neki, hogy megfelelő állagú legyen. Miután a datolya kellően puha, leötjük róla a víz nagy részét, nagyon picit hagyunk az edény alján. Késsel apró darabokra vágjuk, ilyenkor szinte már szétmálik és ez a jó :) villával összetörjük, majd mehet bele az összes többi hozzávaló. Készíthető turmix gépben is, de nálam éppen nem volt és nem is hiányzott (talán úgy túl homogén lett volna, ez így volt tökéletes állagú).

Az elkészült masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk egyenletesen elsimítva. Ennek tetejére mehet a kinyomkodott vörös áfonya (nem vagdossuk fel), szépen, egyenletesen eloszlatjuk.

Ezután hűtőbe tesszük kb. 1 órára és közben elkészítjük a csoki réteget, ami valójában nyers bio csoki. Ehhez vízgőz felett megolvasztjuk a kakaóvajat, beletesszük a kakaóport és az édesítőt (méz, agavé vagy amit Te szeretnél). Addig kevergetjük, míg megfelelően homogén folyékony csoki öntetet kapunk. Ezt egyenletesen ráöntjük a hűtőben már megdermedt sütinkre és visszatesszük újabb 1 órára, hogy a teteje megszilárduljon valamennyire. Eztuán kivesszük, tetszés szerinti méretre szeleteljük, díszítjük és már ehetjük is :)

Nem kell sütni, ez nyers édesség, így 100%ban megmaradnak benne a tápértékek. Tényleg isteni finom, tápláló, igazi superfood nasi :)

Ha még nem tettétek, feltétlenül próbáljátok ki a PlanetBio superfood termékeit, szívből ajánlom! Kiváló minőségű, tiszta, vegyszermentes, organikus táplálékok, melyek hozzájárulnak szervezetünk megfelelő működéséhez: https://www.planetbio.hu/a-planetbiorol

Tudjátok, milyen szigorú vagyok ezen a téren, amihez a nevem adom, az tényleg olyan minőségű, hogy szívesen ajánlom Nektek.

Próbáld ki bármelyik superfood-ot, használd ki, hogy az "andici" kuponnal 10% kedvezményt kapsz bármely termékből!

Hiszek a test-lélek-szellem harmóniájában, melyből bármelyik hiányzik, nem élhetünk teljes értékű, kiegyensúlyozott életet.

Szeretettel: Andici