Túrós kefíres medvehagymás csirkemell
A medvehagyma számomra a tavasz hírnöke :) Az imént osztottam meg egy szintén medvehagymás ételt, nézd meg azt is:
https://andici.webnode.hu/receptek/ebed-otletek/fetas-medvehagymas-csirkemell/
2 kg szeletelt csirkecicit készítettem ki a fent említett ételhez, de a tepsibe nem fért bele, csak kb. 1,5 kg. A kocepció most az volt, hogy valamit kéne kezdeni a megmaradt husival és medvehagymával :)
Hozzávalók:
- 0,5-1 kg csirkemell
- kb. 10 szál medvehagyma
- 125 gr túró (250 gr-os dobozos fele-Lidl)
- kis poharas kefír fele
- kb. 2 evőkanál hidegen sajtolt napraforgó olaj
- tiszta só/Himalája só/Parajdi só: "Egy kincs Erdélyből" ( https://www.parajdiso.hu/termekek/parajdi-etkezesi-so)
- provance-i fűszerkeverék (Lidl-ben kapható, ezeket tartalmazza: rozmaring, oregano, bazsalikom, kakukkfű, levendulaviág)
- frissen őrölt színes bors
- köret: 1 nagy brokkoli és 2 nagyobb sárgarépa + jázmin rizs
Elkészítés:
A husit felvágom kis darabokra, kinek mi tetszik, csíkokra vagy egyéb geometriai alakzatokra :) Pici olajon megpirítom. Miután fehér színe lett, ráöntöm a már elkészített öntetet, összekeverem és kb 10 percig hagyom összefőni.
Öntet: túróhoz öntöm a kefírt, mehet bele só, őrölt bors és provance-i fűszer ízlés szerinti mennyiségben, majd jöhet az apró csíkokra vágott medvehagyma
Köretként párolt jázmin rizst, brokkolit és répát készítettem. A brokkolit és répát pici hidegen sajltolt napraforgó olajon megforgattam. 1 dl vizet öntöttem rá és lefedve pároltam kb 10 percig , mert a gőzben puhul, lassú fokozaton (így valamelyest megmarad a zöldség tápértéke, sokkal inkább, mintha szétfőznénk). A fűszerezés harmonizált a fő ételemmel, só és provance-i került rá.
Rizs nélkül tökéletes uzsi vagy vacsora, persze akik tömeget növelnek vagy hosszútávú sportot végeznek, nyugodtan ehetnek rizst este is.
Egyetek finomakat, egészséges, tápláló kajcsikat, mert a test és a lélek meghálálja :)
Szeretettel: Andici
Photo by Andici