Túrós kefíres medvehagymás csirkemell

A medvehagyma számomra a tavasz hírnöke :) Az imént osztottam meg egy szintén medvehagymás ételt, nézd meg azt is:

https://andici.webnode.hu/receptek/ebed-otletek/fetas-medvehagymas-csirkemell/

2 kg szeletelt csirkecicit készítettem ki a fent említett ételhez, de a tepsibe nem fért bele, csak kb. 1,5 kg. A kocepció most az volt, hogy valamit kéne kezdeni a megmaradt husival és medvehagymával :)

Hozzávalók:

  • 0,5-1 kg csirkemell
  • kb. 10 szál medvehagyma
  • 125 gr túró (250 gr-os dobozos fele-Lidl)
  • kis poharas kefír fele
  • kb. 2 evőkanál hidegen sajtolt napraforgó olaj
  • tiszta só/Himalája só/Parajdi só: "Egy kincs Erdélyből" ( https://www.parajdiso.hu/termekek/parajdi-etkezesi-so)
  • provance-i fűszerkeverék (Lidl-ben kapható, ezeket tartalmazza: rozmaring, oregano, bazsalikom, kakukkfű, levendulaviág)
  • frissen őrölt színes bors
  • köret: 1 nagy brokkoli és 2 nagyobb sárgarépa + jázmin rizs
     

Elkészítés:

A husit felvágom kis darabokra, kinek mi tetszik, csíkokra vagy egyéb geometriai alakzatokra :) Pici olajon megpirítom. Miután fehér színe lett, ráöntöm a már elkészített öntetet, összekeverem és kb 10 percig hagyom összefőni.

Öntet: túróhoz öntöm a kefírt, mehet bele só, őrölt bors és provance-i fűszer ízlés szerinti mennyiségben, majd jöhet az apró csíkokra vágott medvehagyma

Köretként párolt jázmin rizst, brokkolit és répát készítettem. A brokkolit és répát pici hidegen sajltolt napraforgó olajon megforgattam. 1 dl vizet öntöttem rá és lefedve pároltam kb 10 percig , mert a gőzben puhul, lassú fokozaton (így valamelyest megmarad a zöldség tápértéke, sokkal inkább, mintha szétfőznénk). A fűszerezés harmonizált a fő ételemmel, só és provance-i került rá.

Rizs nélkül tökéletes uzsi vagy vacsora, persze akik tömeget növelnek vagy hosszútávú sportot végeznek, nyugodtan ehetnek rizst este is.

Egyetek finomakat, egészséges, tápláló kajcsikat, mert a test és a lélek meghálálja :)

Szeretettel: Andici

Photo by Andici